Social media marketing

"7.5 miljoen Nederlanders gebruiken dagelijks social media. Ben jij zichtbaar?"
  1. Home
  2.  » 
  3. Onze dienstverlening
  4.  » Social media marketing

Social media marketing

”Meer impact met jouw social media’

 

Socialmediamarketing is het perfecte instrument om interactie met jouw (potentiële) klanten en doelgroep te creëren en te laten groeien. Hoe onderhoud jij je social media? En hoeveel business haal je uit jouw inspanningen?

CustomerScope is zeer ervaren met alle aspecten van socialmediamarketing. Van strategie tot beheer en adverteren. Lees verder hoe wij jou kunnen helpen met verhoogde interactie, conversieverbetering en populariteit van jouw merk.

Je wilt meer bereiken via socialmediamarketing.

 

Je wilt social media professioneel inzetten en zoekt een partner. Samen bespreken we wat jij wilt bereiken en welke socialmediakanalen het beste ingezet kunnen worden, zodat de gewenste doelgroep bereikt wordt. Wij maken vervolgens unieke en relevante content passend bij de uitdaging. Daarnaast kunnen wij ook adverteren om zo meer naamsbekendheid en leads te creëren. Uiteindelijk telt maar één doel: meer volgers maar vooral meer leads.

Dienstverlening voor Social Media

Lees meer over:

Facebook & Instagram training

Dienstverlening voor Social Media

Lees meer over:

Facebook & Instagram training

Je wilt meer bereiken via socialmediamarketing.

 

Je wilt social media professioneel inzetten en zoekt een partner. Samen bespreken we wat jij wilt bereiken en welke socialmediakanalen het beste ingezet kunnen worden, zodat de gewenste doelgroep bereikt wordt. Wij maken vervolgens unieke en relevante content passend bij de uitdaging. Daarnaast kunnen wij ook adverteren om zo meer naamsbekendheid en leads te creëren. Uiteindelijk telt maar één doel: meer volgers maar vooral meer leads.

Social media beheer, strategie en adverteren van 4 kanalen

Beheer & coaching.

 

Van beheer van jouw socialmediakanalen tot de creatieve ondersteuning. Wij ondersteunen jou graag bij de activiteiten op Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok, Pinterest  en/of X (voorheen Twitter). Dit kan van volledig beheer tot coaching van jouw teamleden. 

Beheer staat of valt met een goede planning. Indien je op meerdere socialmediaplatformen actief bent, dan dient de content ook aan te sluiten bij deze kanalen. Elk kanaal vraagt om een andere aanpak. Gezamenlijk ontwikkelen we de contentkalender, bepalen thema’s en beheren de posts en publicaties.  

 

Socialmedia-adverteren

 

Adverteren op sociale platforms is zeer geschikt voor sales-promoties en/of het werken aan je naamsbekendheid. Het resultaat is goed meetbaar en zeer effectief om de juiste doelgroep te selecteren en deze te bereiken. 

Email markerketing
Email markerketing

Socialmedia-adverteren

 

Adverteren op sociale platforms is zeer geschikt voor sales-promoties en/of het werken aan je naamsbekendheid. Het resultaat is goed meetbaar en zeer effectief om de juiste doelgroep te selecteren en deze te bereiken. 

Download gratis:

whitepaper over contentmarketing.

 

'Het inzetten van de juiste content en juiste marketingkanalen leidt tot meer aanvragen en merkbeleving.'

e-boek over contentmarketing

Onze whitepaper over contentmarketing richt zich op ondernemers, marketing- en salesmanagers, die meer prospects via hun online- en socialmediakanalen willen converteren naar klanten. 

Het bevat een uitgebreide handleiding om slim content te maken, welke kanalen je kunt kiezen, hoe je een contentplanning opzet en veel tips.

Social media campagne: alles wat je moet weten

Meer klanten, meer conversies, meer omzet… Wie wil dat nu niet? Als je je onderneming naar een hoger niveau wilt tillen, is social media een goede plek om te beginnen. Sterker nog, als onderneming kun je vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder social media!

 

Maar eerst, wat is nou eigenlijk een social media campagne?

Een social media campagne is een reclamecampagne op een of meerdere social media platformen.

 Voorbeelden van bekende social media platforms zijn Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X en TikTok. Een social media campagne bestaat meestal uit het verspreiden van verschillende soorten advertenties op het betreffende social media platform. 

 

Meer bekendheid

Het onderhouden van een aantrekkelijke bedrijfspagina en het plaatsen van niet-promotionele content is echter ook een belangrijk onderdeel van een social media campagne. Op deze manier trek je namelijk volgers aan, vergroot je je naamsbekendheid en zorg je voor een duidelijke online aanwezigheid.

 

Hoe til ik mijn social media campagnes naar een hoger niveau?

Het naar een hoger niveau tillen van je social media campagnes vereist een combinatie van strategische planning, creativiteit en voortdurende optimalisatie. Wij hanteren de volgende stappen  om je social media campagnes te verbeteren: 

 

Stap 1. Verfijn je doelgroep

Identificeer je ideale doelgroep nauwkeurig. Begrijp hun demografische kenmerken, interesses, gedrag en behoeften. Hoe beter je je doelgroep begrijpt, hoe gerichter je je content en advertenties kunt maken.

Stap 2. Ontwikkel een sterke strategie

Creëer een duidelijke en samenhangende strategie voor je campagnes. Bepaal je doelstellingen, de platforms die je gaat gebruiken, het type content dat je wilt delen en hoe je de betrokkenheid en conversies wilt stimuleren.

Stap 3. Creëer hoogwaardige content

Investeer in hoogwaardige, relevante en visueel aantrekkelijke content. Dit kan variëren van afbeeldingen en video’s tot infographics en blogposts. Zorg ervoor dat je content waardevol is voor je doelgroep en past bij je merkidentiteit.

Stap 4. Gebruik visuele consistentie

Houd een consistente visuele stijl aan voor al je content. Dit helpt om je merk te herkennen en een professionele uitstraling te behouden.

Stap 5. Experimenteer met diverse formaten

Varieer het type content dat je deelt. Probeer afbeeldingen, video’s, carrouselberichten, livestreams en stories om te zien welke formats het beste resoneren met je doelgroep.

Stap 6. Personaliseer en vertel verhalen

Creëer persoonlijke en meeslepende verhalen die emoties oproepen bij je publiek. Dit kan helpen om een sterke connectie op te bouwen en mensen te betrekken.

 

Stap 7. Interactie en betrokkenheid

Reageer actief op opmerkingen, vragen en berichten van je volgers. Stel vragen in je posts om interactie aan te moedigen. Organiseer bijvoorbeeld polls, quizzen of vraag-en-antwoordsessies.

 

Stap 8. Timing en consistentie

Publiceer je content op de juiste tijden om je doelgroep te bereiken wanneer ze het meest actief zijn. Houd ook een consistente publicatieschema aan om je volgers te laten weten wanneer ze nieuwe content kunnen verwachten.

Stap 9. Gebruik betaalde advertenties

Overweeg om te investeren in betaalde advertenties op social media platforms. Dit stelt je in staat om je bereik te vergroten en je content te targeten op specifieke doelgroepen.

Stap 10. Gegevensanalyse en optimalisatie

Monitor de prestaties van je campagnes met behulp van de analysetools van de social media platforms. Leer van wat wel en niet werkt en pas je strategie en content aan op basis van de gegevens.

Stap 11. Test en leer

Voer regelmatig A/B-tests uit om te experimenteren met verschillende elementen, zoals koppen, afbeeldingen, call-to-actions en advertentie-instellingen. Leer van de resultaten en optimaliseer je aanpak.

Stap 12. Blijf op de hoogte van trends

Social media is voortdurend in beweging. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, functies en algoritme-updates om ervoor te zorgen dat je strategie relevant blijft.

 

Tot slot

Samen groeien met CustomerScope

Door deze stappen te volgen en voortdurend te leren en aanpassen, til je je social media campagnes naar een hoger niveau en behaal je betere resultaten.

 

Laat ons je social media naar een hoger niveau tillen terwijl jij je op je bedrijf focust!

Verschenen blogberichten over social media:

Meer lezen over onze ervaringen met socialmediamarketing? 

Facebook strategie voor IVPG
Het meest klantgerichte tuincentrum van Nederland.

Je belooft het om groeiambities te realiseren; door klanten te vinden, binden en trouwe fans te maken. Hoe is dit bij mij gegaan?

Nou laten we dan maar eens met harde cijfers komen: 30.000 euro aan omzet, 748 aanvragen van mijn gratis videotraining (Hierin ontdekt de kijker hoe je de focus verlegt naar wat je echt belangrijk vindt) en en upgrade van mijn website: hierin heb je veel extra uren gestoken om deze op en top te krijgen

binnen de tijd die we nu samen optrekken kijk ik terug op een groot aantal successen, constructieve discussies en een ongekende groei in aantallen aanvragen. Lees de gehele review

Cinthia Seesink

Eigenaar, High impact coaching

CustomerScope, Anco, heeft voor onze 20 aangesloten retail ondernemers een workshop Facebook-marketing verzorgd. Wat een kennis en passie, heerlijk! Er was een groot verschil in kennisniveau van de deelnemers maar Anco speelde hier erg goed op in. Dankjewel!’

GRS Retail

Wieger Galema, Account- en acquisitiemanager

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Graag informeren we je kosteloos en vrijblijvend.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.